top of page

BLOG: Corona en herstel bij FysioPunt Huissen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 6 april begon ik mijzelf grieperig te voelen, met koorts wat op en af ging. Ik was niet benauwd. Op zaterdag heeft mijn vrouw contact opgenomen met de huisartsenpost omdat ik door het vele hoesten zo'n pijn had in mijn hele borstkast en daardoor hoesten erg pijnlijk was. Ik mocht daar pijnstillers voor nemen, maar ik was niet benauwd dus geen reden om langs te komen. Zondag 12 april begon hetzelfde als waar de dag er voor was geëindigd. De kinderen en kleinkinderen zijn nog langs geweest om even voor het raam te zwaaien naar opa en oma in verband met pasen. In de loop van de avond sloeg het ineens om en werd ik heel erg benauwd. Toen mijn vrouw aan de telefoon was met de huisartsenpost konden ze dat ook horen. Met spoed kwam de arts langs en bleek ik een zuurstof gehalte te hebben van 52%. De ambulance was er heel snel en ik werd meegenomen naar ziekenhuis Rijnstate. De situatie was zo ernstig dat ze me in de ambulance al zo ver gereed hadden gemaakt dat ik meteen door kon naar de intensive care. Daar hebben ze me in slaap gebracht en in buikligging aangesloten op de beademing. 

 

In totaal heb ik 4 weken op de intensive care gelegen, waarvan 2 weken in buikligging en 3 weken in coma. De laatste week was ik weer bij, maar hebben ze me voor de zekerheid nog een week op de ic gehouden voor het geval het toch weer mis mocht gaan. 

Na mijn opname op de intensive care ben ik 1,5 week verzorgd op de medium care en daarna nog voor 1,5 week op de verpleegafdeling.

 

Toen ik na 3 weken wakker werd op de intensive care was ik 15 kg afgevallen en kon ik alleen een beetje mijn handen bewegen. Ik was heel erg verward en onrustig. Ik weet eigenlijk ook helemaal niets van de periode op de ic en mc. Ik moest alles ook weer opnieuw leren zoals: praten, slikken, lopen, zitten en zelfs mijn gehoor en zichtvermogen waren aangetast. Dat laatste is gelukkig na een maand of 4 weer hersteld.

 

Op 27 mei ben ik voor mijn revalidatie naar Klimmendaal gegaan. Ze hebben mij er heen gebracht in een ambulance en ik kon op 1 juli na heel veel logopedie, ergotherapie en fysiotherapie, zelfstandig lopend het revalidatie centrum verlaten.

 

Eenmaal thuis heb ik mijn revalidatie voortgezet bij FysioPunt in Huissen. In het begin bestond mijn behandeling per dag uit 20 minuten. En dat was al een hele knappe prestatie. Ik moest vooral weer spierkracht en conditie opbouwen. Dat was helemaal weg. Ik ben nu 9 maanden verder en heb met behulp van alle lieve therapeuten heel veel bereikt. Ik ben er nog niet helemaal, maar dat kan ook niet als je besef van hoe ver ik moest komen. Volgens de artsen in het ziekenhuis staat er voor de revalidatie +/- 1,5 jaar. Naast fysiotherapie kwam er ook elke dag iemand van de wondverpleging bij mij thuis om 2 grote doorligwonden schoon te maken en te verzorgen. Dit heb ik opgelopen na langdurig op mijn buik te hebben gelegen op de intensive care. De wondverzorging duurde van juli tot en met september.

 

Graag wil ik jullie, alle medewerkers van FysioPunt, bedanken voor alles wat jullie voor mij hebben gedaan.

Dat jullie je zo hebben ingespannen (en nog steeds doen) voor mij met heel veel geduld.

Ontzettend bedankt! Jullie zijn toppers!

bottom of page