top of page
Fysio Punt Huissen

Manuele fysiotherapie in Huissen

Wat is manuele therapie bij onze praktijk nabij Arnhem-Zuid?

Het doel van manuele fysiotherapie bij ons in Huissen is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt manuele therapie en fysiotherapie een aantal specifieke technieken en behandelingen die in de gewrichten worden toegepast door onze specialist in onze praktijk in Huissen, nabij Arnhem-Zuid. De effecten die een manueel therapeut in Huissen bereikt met de therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut van Fysiopunt Huissen bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wat is het verschil tussen manuele fysiotherapie en gewone fysiotherapie bij ons in Huissen?

Een manueel therapeut bij onze fysio nabij Arnhem-Zuid is een fysiotherapeut die na zijn of haar opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij of zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door de gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut, bijvoorbeeld bij ons in Huissen, uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij of zij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen. Bij Fysiopunt Huissen, nabij Arnhem-Zuid kunt u hierdoor een professioneel manueel therapeut krijgen voor manuele therapie en fysiotherapie.

Wanneer is manuele therapie bij onze praktijk nabij Arnhem-Zuid een goed idee?

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij heeft, kan manuele therapie of fysiotherapie van Fysiopunt Huissen, nabij Arnhem-Zuid, uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de therapie in onze praktijk in Huissen, nabij Arnhem-Zuid, merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker. Een manueel therapeut in onze praktijk in Huissen kan onder andere de volgende klachten behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom;

  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;

  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;

  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;

  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek;

  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;

  • Heupklachten.

 

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

De werkwijze van de manueel therapeut in Huissen

Na een eerste screening bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over uw klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek in onze praktijk in Huissen, waarbij de manueel therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van uw klachten zitten. Samen met u beslist de manueel therapeut of manuele therapie zinvol is. Is dat niet het geval, dan bespreekt de manueel therapeut in Huissen met u een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heeft u dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

Een effectieve benadering met fysiotherapie of manuele therapie
De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om deze beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van onze manueel therapeut in Huissen bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzichten in gezond bewegen.

Veel gestelde vragen over manuele therapie en fysiotherapie

  • Voor wie is manuele therapie en fysiotherapie bij onze praktijk in Huissen, nabij Arnhem-Zuid, geschikt? Manuele therapie in onze praktijk in Huissen, vlak bij Arnhem-Zuid, is in principe voor iedereen geschikt. Ongeacht de leeftijd.

  • Wat zijn de kosten? Manuele therapie en fysiotherapie zitten voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.

 Bron: NVMT

Neem contact op voor de mogelijkheden

Heeft u last van pijnklachten of andere problemen met uw gewrichten en denkt u dat u baat heeft bij fysiotherapie of manuele therapie bij Fysiopunt Huissen, niet ver van Arnhem-Zuid? Neem dan contact met ons op en bespreek de mogelijkheden. Dit kan via het contactformulier, door te bellen naar 026-3891066 of door een e-mail te sturen naar info@fysiopunthuissen.nl.

bottom of page