Fysio Punt Huissen

Manuele therapie en fysiotherapie in Huissen

Wat is manuele therapie?

Het doel van manuele therapie en fysiotherapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds uw houding en bewegingen te verbeteren. Hiervoor gebruikt manuele therapie en fysiotherapie een aantal specifieke technieken en behandelingen die in de gewrichten worden toegepast. De effecten van een behandeling manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut van Fysiopunt Huissen bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Wat is het verschil tussen manuele therapie en fysiotherapie?

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn of haar opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij of zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door de gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. Zo kan hij of zij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen. Bij Fysiopunt Huissen kunt u hierdoor een professionele behandeling voor manuele therapie en fysiotherapie krijgen.

Wanneer is een behandeling manuele therapie een goed idee?

Als u een gewricht slecht kunt bewegen, of daar pijn bij heeft, kan manuele therapie of fysiotherapie van Fysiopunt Huissen uitkomst bieden. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct na de behandeling merkbaar; gewrichten functioneren beter en bewegen gaat gemakkelijker. Een manueel therapeut kan onder andere de volgende klachten behandelen:

  • Hoofd- en nekpijn in combinatie met het slecht kunnen bewegen van de wervelkolom.

  • Nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen.

  • Lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen.

  • Hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn.

  • Duizeligheid bij het bewegen van de nek.

  • Kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten.

  • Heupklachten.

 

Al tijdens het onderzoek bij de eerste afspraak zal blijken of en hoe uw specifieke klacht verholpen kan worden. Direct na de eerste afspraak heeft u dus duidelijkheid over de verdere behandeling.

De werkwijze van de manueel therapeut

Na een eerste screening bestaat uw eerste afspraak uit twee onderdelen: een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek. In het gesprek stelt de manueel therapeut vragen over uw klachten; bijvoorbeeld hoe ze ontstaan zijn en wanneer ze toenemen of verminderen. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek, waarbij de manueel therapeut uw houding en bewegingen beoordeelt en uw gewrichten onderzoekt. Zo wordt vastgesteld waar de oorzaken van uw klachten zitten. Samen met u beslist de manueel therapeut of manuele therapie zinvol is. Is dat niet het geval, dan bespreekt de manueel therapeut met u een aanpak voor de verdere behandeling. Zo heeft u dus meteen na de eerste afspraak duidelijkheid over het vervolg.

Een effectieve behandeling fysiotherapie of manuele therapie

De manueel therapeut kent een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast, om deze beter te laten functioneren en uw houding en bewegingen te verbeteren. De effecten zijn vaak direct merkbaar: u voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn. Het behandelprogramma van de manueel therapeut bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Veel gestelde vragen over manuele therapie en fysiotherapie

  • Voor wie is manuele therapie en fysiotherapie? Manuele therapie is in principe voor iedereen geschikt. Ongeacht de leeftijd.

  • Wat zijn de kosten? Manuele therapie en fysiotherapie zitten voor personen tot 18 jaar in het basispakket van de zorgverzekering. Boven de 18 jaar is een aanvullende verzekering nodig om in aanmerking te komen voor een vergoeding. Vraag hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij.

 

Bron: NVMT

Neem contact op voor de mogelijkheden

Heeft u last van pijnklachten of andere problemen met uw gewrichten en denkt u dat u baat heeft bij fysiotherapie of manuele therapie? Neem dan contact met ons op en bespreek de mogelijkheden. Dit kan via het contactformulier, door te bellen naar 026-3891066 of door een e-mail te sturen naar info@fysiopunthuissen.nl.

FYSIOPUNT HUISSEN

Mecklenburg 3
6851KL Huissen
(026) 389 10 66
info@fysiopunthuissen.nl

www.fysiopunthuissen.nl

OPENINGSTIJDEN BEWEEGCENTRUM

ma

di 

woe   

do  

vr

za

12 - 21 uur

12 - 21 uur

12 - 21 uur

12 - 21 uur

12 - 20 uur

en

en

en

en

en

07 - 10 uur

07 - 10 uur

07 - 10 uur

07 - 10 uur

07 - 10 uur

09 - 13 uur 

OPENINGSTIJDEN FYSIO

ma

di

woe

do

vr

07:30 - 17:30 uur

07:30 - 21:00 uur

07:30 - 17:00 uur

07:30 - 17:30 uur

07:30 - 17:30 uur