top of page
Fysio Punt Huissen

Sportfysiotherapie in Huissen

De sportfysiotherapeut en sportfysiotherapie

Het begeleiden van sporters, het behandelen van sporters met blessures en het voorkomen van sportblessures zijn de belangrijkste onderdelen van sportfysiotherapie. Een sportfysiotherapeut begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u tot betere prestaties kan komen. Sportfysiotherapeuten zijn fysiotherapeuten die zich hebben gespecialiseerd in sport en sporters. Na hun studie fysiotherapie hebben zij zich verder geschoold tot sportfysiotherapeut. Daardoor weten ze welke eisen een sporter aan het lichaam stelt, wat bewegen met ons doet en weten ze wat de motivatie van sporters is. Als u geblesseerd bent geraakt, helpt een van de fysiotherapeuten van Fysiopunt Huissen u zo snel mogelijk weer aan het sporten. Zo profiteert u optimaal van sportfysiotherapie in Huissen.

De juiste behandeling en het beste advies

Wij doen ons best om u op het vlak van sport en gezondheid zo goed mogelijk te adviseren, te behandelen en te begeleiden. Dat geldt niet alleen op medisch vlak - als de dokter u doorverwijst. U kunt zelf rechtstreeks met de sportfysiotherapeut een afspraak maken. Voor welke afspraak of behandeling op het gebied van sportfysiotherapie u bij onze praktijk in Huissen voor vergoeding in aanmerking komt, is afhankelijk van uw verzekering.

Advies en begeleiding voor beginnende sporters

Veel mensen willen wel sporten of bewegen, maar weten niet goed hoe. Wellicht herkent u dat. Misschien is het al lang geleden dat u voor het laatst heeft gesport, bent u in de loop van de tijd zwaarder geworden of is het vanwege uw handicap of chronische ziekte nu eenmaal niet zo eenvoudig om te gaan sporten. In al deze gevallen helpen wij u graag.

Zo snel mogelijk weer sporten dankzij sportfysiotherapie in Huissen

Sportfysiotherapeuten helpen u graag bij het kiezen van een activiteit die bij u past. Ze zijn deskundig op het gebied van het menselijk lichaam en zeker als het gaat om sporten en bewegen. Zij kunnen u precies vertellen wat de mogelijkheden zijn. Met andere woorden: ze geven advies en begeleiden u graag.

Advies en begeleiding voor ervaren sporters

U sport met veel plezier! Speelt u in een competitie en u bent elke wedstrijd lekker fanatiek? Of misschien loopt u voor uzelf twee keer per week hard met het plan om ooit nog eens een (halve) marathon te lopen? Bekruipt u wel eens de vraag of u goed bezig bent? Of u wel effectief genoeg traint? Of u bijvoorbeeld wel genoeg drinkt tijdens het toerfietsen elke zondagochtend? Begint het u een beetje te duizelen als u nieuwe loopschoenen moet kopen en u tegenstrijdige adviezen krijgt? Bent u zwanger en wilt u graag zo lang mogelijk blijven sporten? Wij geven antwoord op al uw vragen.

Behandeling en begeleiding van geblesseerde sporters

U bent geblesseerd. Dat is balen! Natuurlijk wilt u zo snel mogelijk weer in het veld staan of op de fiets zitten. Een sportgerichte behandeling en begeleiding bij de sportfysiotherapeut zorgen daarvoor. Sportminded als hij of zij is, zal iemand gespecialiseerd in sportfysiotherapie er alles aan doen om u zo snel mogelijk weer op niveau te krijgen. Natuurlijk analyseren sportfysiotherapeuten eerst nauwkeurig wat er is gebeurd en behandelen ze uw blessure na verwijzing door de arts. Maar ze adviseren u ook hoe u tijdens deze vervelende periode zo fit mogelijk kunt blijven. U loopt dan zo min mogelijk achterstand op. Is uw blessure complex of vraagt de situatie specifieke aandacht? Dan is het goed om te weten dat de sportfysiotherapeut deel uitmaakt van een sportmedisch netwerk. Wanneer het nodig is, zorgt hij of zij ervoor dat u bij een sportarts, manueel therapeut of een andere deskundige terecht kunt.

Profiteer van kwalitatieve sportfysiotherapie in Huissen

Onze specialisten in sportfysiotherapie verwijzen u door wanneer zij van mening zijn dat een andere specialist u beter kan helpen. Een sportfysiotherapeut werkt nooit alleen, maar altijd vanuit een intercollegiaal netwerk van huisartsen, sportartsen, chirurgen, orthopeden, sportmedische instellingen, olympische steunpunten, sportmasseurs, trainers en sportdiëtisten. Bovendien staan onze erkende sportfysiotherapeuten geregistreerd in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie, zodat u de garantie heeft op een uitstekende kwaliteit van uw behandeling en de begeleiding die u krijgt bij sportfysiotherapie. Die garantie bieden we u door de constante kwaliteitsverbetering waaraan we bij Fysiopunt Huissen werken, in de vorm van verplichte scholing en jaarlijkse toetsing. Wilt u meer informatie? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 026-3891066. Ook een e-mail sturen naar info@fysiopunthuissen.nl behoort tot de mogelijkheden.

bottom of page