Fysio Punt Huissen

DRY NEEDLING IN GELDERLAND

U heeft er vast wel eens van gehoord: Dry Needling, een behandelmethode die ook door steeds meer fysiotherapeuten in Gelderland wordt toegepast. Maar wat is Dry Needling precies? Het is een vrij nieuwe behandelmethode. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt. Deze raken op die manier snel en langdurig ontspannen. Een Dry Needle behandeling bij Fysiopunt Huissen is dus een vrij eenvoudige manier om van uw pijnklachten af te komen of deze te verminderen.

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur, dat ook vaak wordt toegepast in Gelderland

Dry Needling gebruikt een ‘droge’ (vandaar dry) acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet. Dry Needling gebruikt eenzelfde soort naaldje, maar dit naaldje wordt specifiek geprikt op zogenaamde ‘triggerpoints’ die kort gestimuleerd worden. Door een professionele Dry Needling behandeling door Fysiopunt Huissen (Gelderland), heeft u minder last van klachten die worden veroorzaakt door triggerpoints. Een voorbeeld van zo’n triggerpoint is een hernia.

Kom van uw triggerpoints af

Wat is een triggerpoint eigenlijk? Dit is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. Dit is pijn die ervaren wordt op een andere plaats dan de plaats van het verkrampte plekje. Ook kunt u last krijgen van stijfheid. Door pijn en stijfheid kunt u bewegingsbeperkingen krijgen. Ook kan er krachtvermindering in de aangetaste spier optreden. Door de pijn kunt u ook anders gaan bewegen, waardoor u elders ook pijnklachten kunt krijgen. Ook kunt u lichamelijke klachten als zweten, duizeligheid, wazig zien, rillerig zijn of koude handen krijgen. Een Dry Needle behandeling van Fysiopunt Huissen helpt u van alle klachten af.

Neem contact op voor de mogelijkheden van een Dry Needle behandeling

Wilt u weten of onze fysiotherapiepraktijk in Gelderland u kan helpen met een Dry Needling of ander type behandeling? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons door het contactformulier in te vullen. Ook kunt u bellen naar 026-3891066 of e-mailen naar info@fysiopunthuissen.nl.

FYSIOPUNT HUISSEN

Mecklenburg 3
6851KL Huissen
(026) 389 10 66
info@fysiopunthuissen.nl

www.fysiopunthuissen.nl

OPENINGSTIJDEN BEWEEGCENTRUM

ma

di 

woe   

do  

vr

za

12 - 21 uur

12 - 21 uur

12 - 21 uur

12 - 21 uur

12 - 20 uur

en

en

en

en

en

07 - 10 uur

07 - 10 uur

07 - 10 uur

07 - 10 uur

07 - 10 uur

09 - 13 uur 

OPENINGSTIJDEN FYSIO

ma

di

woe

do

vr

07:30 - 17:30 uur

07:30 - 21:00 uur

07:30 - 17:00 uur

07:30 - 17:30 uur

07:30 - 17:30 uur