top of page
Fysio Punt Huissen

Dry Needling in Huissen

U heeft er vast wel eens van gehoord: Dry Needling, een behandelmethode die ook door steeds meer fysiotherapeuten in Gelderland wordt toegepast. Maar wat houdt Dry Needling bij onze praktijk nabij Arnhem-Zuid precies in? Het is een vrij nieuwe behandelmethode. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt. Deze ontspannen op die manier snel en langdurig. Een Dry Needle behandeling bij Fysiopunt Huissen is dus een vrij eenvoudige manier om van uw pijnklachten af te komen of deze te verminderen

Dry Needling is niet hetzelfde als acupunctuur

Dry Needling gebruikt een ‘droge’ (vandaar dry) acupunctuurnaald. Er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten bij een Dry Needle behandeling nabij Huissen. Bij klassieke acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet. Bij Dry Needling in onze praktijk nabij Arnhem-Zuid wordt eenzelfde soort naaldje gebruikt, maar dit naaldje wordt specifiek geprikt op zogenaamde ‘triggerpoints’ die kort gestimuleerd worden. Door een professionele Dry Needling behandeling door Fysiopunt Huissen, nabij Arnhem-Zuid (Gelderland), heeft u minder last van klachten die worden veroorzaakt door triggerpoints. Voorbeelden van zo’n triggerpoint zijn een hernia of nekklachten. Een Dry Needle behandeling in Huissen, bij de specialist in Dry Needling in Gelderland, nabij Arnhem-Zuid, is dus zeer aan te raden.

Kom van uw triggerpoints af

Wat is een triggerpoint eigenlijk? Dit is een verkrampt plekje in een spier dat naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. Dit is pijn die ervaren wordt op een andere plaats dan de plaats van het verkrampte plekje. Ook kunt u last krijgen van stijfheid. Door pijn en stijfheid kunt u bewegingsbeperkingen krijgen. Ook kan er krachtvermindering in de aangetaste spier optreden. Door de pijn kunt u ook anders gaan bewegen, waardoor u elders ook pijnklachten kunt krijgen. Ook kunt u lichamelijke klachten als zweten, duizeligheid, wazig zien, rillerig zijn of koude handen krijgen. Een Dry Needle behandeling van Fysiopunt Huissen helpt u van alle klachten af.

Neem contact op voor de mogelijkheden van een Dry Needle behandeling

Wilt u weten of onze fysiotherapiepraktijk in Gelderland, nabij Arnhem-Zuid u kan helpen met Dry Needling of een ander type behandeling? Neem dan contact met ons op. U bereikt ons door het contactformulier in te vullen. Ook kunt u bellen naar 026-3891066 of e-mailen naar info@fysiopunthuissen.nl.

bottom of page